Materialentechnologie

Sfeerbeeld materiaalkeuringDe cel Materialentechnologie voerde in 2017 maar liefst 923 keuringen en accreditaties uit ter aanvaarding van o.a. ondergrondse leidingen, opslag- en druktanks, mechanische constructies en watermeters. 

Dankzij deze keuringen werd de knowhow verder versterkt op het vlak van leidingmaterialen, leidingsystemen, watermeters, metalen (drinkwater)constructies en (drinkwater)coatings.

Via een jarenlange samenwerking met vzw Becetel (Belgisch Centrum voor Technologisch onderzoek van leidingen en toebehoren) wordt de expertise van De Watergroep tegen betaling ook ingezet worden voor de kwaliteitscontrole en het testen van leidingmaterialen voor Pidpa, Farys, water-link en CILE. 

Becetel zorgt op zijn beurt voor de nodige expertise omtrent de beproeving en het gedrag van metalen en kunststoffen leidingsystemen en staat De Watergroep als onafhankelijk en geaccrediteerd labo bij om optredende technische leidinggeschillen op werven wetenschappelijk te onderbouwen.

Om de materiaalsamenstelling van metalen en legeringen on site zeer snel te kunnen identificeren, werd in 2017 een high end draagbaar XRF analysetoestel aangekocht. Dit accurate meettoestel kan op vele vlakken snel en performant worden ingezet en is een grote meerwaarde om de kwaliteit van aangeboden materialen in contact met drinkwater te blijven waarborgen. 

Volgende