Meander bouwt verder aan De Watergroep van morgen

Logo MeanderVia het Meanderproject wil De Watergroep evolueren van een provinciaal georganiseerd naar een procesgestuurd bedrijf. Samengevat: De Watergroep baant zich – net als een meanderende rivier – een weg naar een mooie en duurzame toekomst, op een natuurlijke manier en met aandacht voor de veranderende omgeving.

De Watergroep stapt af van de 4 provinciale directies en brengt het grootste deel van haar activiteiten onder in deze 4 directies:

  • Productie
  • Distributie
  • Markt en Klant
  • Bedrijfsondersteunende Diensten.

Een procesgerichte organisatie staat niet gelijk aan een centraal gestuurde organisatie. We organiseren procesgericht, maar we blijven lokaal handelen, met oog voor onze klanten én onze vennoten.

In 2017 werden de grote lijnen van Meander uitgetekend via diverse sporen: binnen het directieteam, in klankbordgroepen met een brede vertegenwoordiging van onze medewerkers & vakorganisaties én in specifieke werkgroepen. Aangezien Meander heel wat teweeg brengt op de werkvloer, brengen we onze medewerkers van elke stap op de hoogte via roadshows, nieuwsbrieven, het personeelsblad Cascade … 

Volgende