drinKraantjeswater: productpromotie via verschillende kanalen

Logo drinKraantjeswater

Kraantjeswater is een topproduct dat op elk moment van de dag beschikbaar is. Er komt geen verpakking en geen transport aan te pas, waardoor het ook goed is voor het milieu. En dit voor een correcte prijs. Deze boodschap wil het project drinKraantjeswater overbrengen bij jong en oud. DrinKraantjeswater is een samenwerking van De Watergroep en de afvalintercommunales Limburg.net en IDM. 

Omdat veel scholen en gemeentebesturen op zoek zijn naar een degelijk en betaalbaar watertappunt, heeft De Watergroep een raamovereenkomst afgesloten met een externe leverancier van drinkwatertappunten. Kraantjeswaterscholen en gemeentebesturen konden bij hen terecht voor de aankoop of huur van drinkwatertappunten.

Vrije basisschool De Horizon uit Koolskamp won als eerste de titel ‘Kraantjeswaterschool van het jaar'Meer dan 200 scholen ondertekende het vernieuwde scholencharter dat in 2016 gelanceerd werd. In september 2017 kreeg vrije basisschool De Horizon uit Koolskamp als eerste titel ‘Kraantjeswaterschool van het jaar’. Daarmee werd de school beloond voor de inspanningen die ze levert om het drinken van kraantjeswater te promoten bij haar leerlingen. Zo werkte ze samen met studenten kleuteronderwijs een didactisch pakket uit om de kinderen bewust te leren omgaan met water. Herman Verbruggen, peter van het project, overhandigde de award.

In het najaar werd ook een vernieuwd gemeentecharter gelanceerd en ging de gloednieuwe website www.drinkraantjeswater.be online. Je vindt er alle info over het project:

  • Ontstaan en partners
  • Tips en veelgestelde vragen over kraantjeswater
  • De verschillende doelgroepen (scholen, gezinnen, gemeenten, horeca, bedrijven en verenigingen)
  • Campagnemateriaal.

Benieuwd naar meer?

Ga naar www.drinkraantjeswater.be

Volgende